“Salvaguardar la sorpresa, mantenir alerta la curiositat, explorar sense limitació tot el que aparegui davant els ulls i, si no es donen les circumstàncies, sortir corrents i no mirar enrere han estat les motivacions del meu viatge pel món”, així resumia la seva existència Jimmy Giménez-Arnau en la seva autobiografia La vida jugada ( Arzalia Ed.), publicada el 2020. El polèmic periodista va morir ahir sobtadament tres dies després de fer 80 anys.
Sandra Salgado, la seva tercera dona, va ser l’encarregada de donar la notícia de la mort en el programa Ni que fuéramos... , hereu de Sálvame, en què Jimmy Giménez-Arnau havia estat col·laborador. De fet, ell va ser el primer convidat en l’estrena de Ni que fuéramos ... a Ten i al Canal Quickie, el 27 de maig, i amb la seva ironia va deixar anar que li agradaria “morir en directe”.
El 2013 es va casar amb Sandra Salgado, la seva tercera dona, a qui va conèixer durant una entrevista televisiva
Jimmy Giménez-Arnau va fer de la barra i la provocació la seva arma de treball com a periodista, i això que era fill del diplomàtic, escriptor –i falangista– José Giménez-Arnau. Jimmy va néixer en un transatlàntic que navegava per aigües brasileres cap a Buenos Aires, on el seu pare havia estat destinat a l’ambaixada.
Després de passar la infantesa en internats anglesos es va llicenciar en Dret i Periodisme. Però la seva entrada al paper cuixé es va deure al seu casament amb Merry Martínez-Bordiú, la quarta neta de Franco, mort gairebé dos anys abans. La joveneta d’esperit rebel i l’intel·lectual divertit estaven enamorats i volien viure el seu amor lliurement, però la família del dictador no ho va permetre i els va obligar a passar per l’altar el 3 d’agost del 1977 al Pazo de Meirás. Giménez-Arnau va decidir treure’n partit i va vendre l’exclusiva –la primera d’un casament a Espanya– a la revista ¡Hola! , per un milió de pessetes. El 25 de gener del 1979 va néixer Leticia, l’única filla del matrimoni, que va durar fins al 1982.
El periodista va començar una mediàtica croada contra la família de la seva exdona que va relatar al llibre Yo, Jimmy, mi vida entre los Franco . D’allà a les ràdios i les televisions, on es va convertir en un dels col·laboradors amb més sarcasme i una llengua més afilada. Norma Duval va ser una altra de les seves víctimes, però després de sentir les crítiques contra ella en el programa Protagonistas , de Luis del Olmo, ella es va presentar per sorpresa als estudis de ràdio i va donar un cop al col·laborador amb la sabata.
El 1987 Giménez-Arnau es va casar amb María Teresa Fernández-Peral i el divorci va arribar el 1993. El 2006 coneix Sandra Salgado, dos anys més jove que Leticia. Va ser al programa de Telecinco Dolce vita . Ell hi havia estat convidat i ella, que hi treballava de redactora, va demanar de fer l’entrevista prèvia, perquè sempre l’havia admirat. La connexió va ser total i el 2013 es van casar.
En el programa Mi casa es la tuya , el 2022, Giménez-Arnau va confessar que “ la Sandra és la dona que més he estimat i que més m’ha estimat en tota la vida”, i que els fills no han arribat tot i haver recorregut a la inseminació artificial. Amb la seva filla Leticia no hi manté contacte des que ella va fer 12 anys. Aquesta és la gran pena que s’ha endut Jimmy Giménez-Arnau a la tomba, a més d’haver-se quedat “sense veure el nou estadi del Madrid”, va escriure la seva vídua ahir a Belén Esteban, en directe al programa Ni que fuéramos.. .