Els neozelandesos i els italians humilienels seus rivals a les sortides de les regates

Copa de l’Amèrica

GRAFCAT7499. BARCELONA (ESPAÑA), 23/08/2024.-El barco estadounidense NYYC American Magic (i) , durante la segunda jornada de la tercera y última regata preliminar, el inicio de la 37ª Copa del América, una de las ediciones más igualadas de la historia que se disputa en aguas de Barcelona. EFE/ Siu Wu

El vaixell nord-americàAmerican Magicva ser derrotat ahir pelLunaRossa Pirelli Prada, que es va mostrar molt superior

Siu Wu / EFE

Haver guanyat quatre medalles d’or als Jocs Olímpics no impedeix que puguis tenir un mal dia. Ahir la Copa de l’Amèrica de vela a Barcelona va viure una batalla de titans. D’una banda, Peter Burling, patró d’Emirates New Zealand, considerat com el millor regatista en l’actualitat. De l’altra, sir Ben Ainslie, tetracampió olímpic i llegenda viva de la nàutica. El primer va donar una lliçó al segon. Coses que només es poden veure a l’ America’s Cup.

Pete Burling “va planxar” Ben Ainslie a la línia de sortida. Un dels principis bàsics en aquest format de competició és que sol guanyar qui comet menys errors. I si l’error el comets al principi estàs pràcticament fora de joc. En una maniobra magistral, Pete Burling –que ha centrat el seu entrenament especialment a les sortides– va tapar el vent al seu rival. Va alentir el seu vaixell fins a fer ombra als britànics, per tornar a arrencar, posar-s’hi davant i ofegar-lo. Segons Xabi Martínez, regatista espanyol de l’equip anglès, “va ser un error nostre no forçat en l’última virada abans de sortir. I contra aquests rivals has de sortir millor que mai”.

En l’altre enfrontament estel·lar d’ahir, els italians es van imposar als nord-americans, que fins ara estaven fent molt bones sensacions. En aquest cas, la jugada va ser de Jimmy Spithill, (conegut amb el sobrenom de pitbul l ), el timoner de Luna Rossa Prada Pirelli. Aquest veterà australià, amb una tàctica ­agressiva, va fer fora els nord-americans abans del començament. L’American Magic no va poder ­recuperar el desavantatge. “No vam arribar bé a la línia de sortida i ­Spithill va fer una gran feina. ­Estic decebut”, va ­admetre ­Paul Goodison, de l’ American Magic. Si és cert que la tecnologia és determinant en aquests ­vaixells, ahir es va veure que el que fa la ­diferència és una cosa tan antiga com òbvia: el factor humà.

Etiquetas
Mostrar comentarios
Cargando siguiente contenido...