Tot a punt per a la Copa de l’Amèrica

Tot a punt per a la Copa de l’Amèrica

Dijous vinent començarà a disputar-se la 37a Copa de l’Amèrica, en aigües de Barcelona. Aquesta competició nàutica, la primera edició de la qual es va celebrar en un llunyà 1851 al voltant de l’illa de Wight, i que actualment és el tercer esdeveniment esportiu en termes d’audiència televisiva global (després dels Jocs Olímpics i el Mundial de futbol), s’ha de prolongar fins a finals d’octubre, quan se celebraran les regates que determinaran qui és el vencedor d’aquest trofeu.

Fa molts mesos que Barcelona es prepara perquè tot surti bé, i per tant per recollir de nou els fruits dels seus treballs com a amfitriona de grans esdeveniments esportius amb projecció planetària.

Dijous comencen les regates preliminars d’una competició que acabarà a l’octubre

El primer benefici és el que es pot obtenir en termes d’imatge, ja que s’espera que l’audiència televisiva d’aquesta Copa de l’Amèrica s’acosti als 1.200 milions de teleespectadors, amb particular seguiment en països com els Estats Units, el Regne Unit o Itàlia.

El segon benefici no és intangible, sinó ben mesurable. Fonts municipals han assenyalat que es preveuen uns ingressos relacionats amb aquestes regates de 1.115 milions d’euros. El principal capítol d’aquesta xifra –bastant més de la meitat: 689 mi­lions– correspon a la despesa de les 2,5 milions de visites relacionades amb la Copa de l’Amèrica, segons càlculs realitzats per l’organització. Un estudi fet per la Universitat Pompeu Fabra, i divulgat mesos enrere, indicava que aquesta competició pot repercutir també en la creació d’ocupació a la ciutat, que s’ha xifrat en uns 1.900 llocs de treball.

Barcelona és una metròpolis costanera de gran tradició nàutica, que ha desenvolupat la seva pròpia indústria en aquest sector, i que ara està a més a més involucrada en iniciatives renovadores, com són les relacionades amb l’economia blava, que té per objectiu combinar el desenvolupament econòmic amb la cura dels ecosistemes naturals marins. Per això, i per tot el que hem apuntat anteriorment, la celebració de la Copa de l’Amèrica davant la ciutat de Barcelona és una molt bona notícia, que li donarà nova visibilitat en l’escena planetària i li ha de reportar també beneficis d’ordre econòmic.

El punt de partida convida a l’optimisme. Els equips en lliça fa mesos que s’entrenen aquí. Els patrocinis han fluït sense problemes cap aquesta convocatòria, assegurant la seva viabilitat, per la qual cosa no ha estat necessari recórrer als avals oferts per empresaris locals. Les previsions de rendibilitat de la inversió, que multipliquen el retorn dels euros invertits en la convocatòria, són també molt encoratjadores. Les institucions, com ara la Generalitat o l’Ajuntament, han donat suport a la iniciativa des del primer moment. S’ha reforçat el transport públic cap al front marítim, on no poques instal·lacions llueixen degudament renovades per a aquesta ocasió tan singular.

Ha arribat doncs l’hora de gaudir d’una competició única. Dijous salparan els velers participants en diferents regates preliminars, que està previst que es prolonguin fins diumenge vinent. Les succeiran nombroses proves, fins a arribar, entre el 29 d’agost i el 8 de setembre, a la fase final de la Copa Louis Vuitton. Al seu terme es coneixerà el nom de l’embarcació que ha de disputar la mítica copa de les Cent Guinees al seu actual defensor, l’Emirates Team New Zealand. I, finalment, del 12 al 27 d’octubre – després de la celebració de regates femenines reunides sota el nom de Puig Women’s America’s Cup– es disputaran les proves decisives de les quals emergirà premiat el vencedor d’aquesta 37a Copa de l’Amèrica. Que comenci ja l’espectacle nàutic més gran del món, associat aquesta vegada a la ciutat de Barcelona.

Etiquetas
Mostrar comentarios
Cargando siguiente contenido...